Manchester United vs Swansea

Hillittömässä otteluruuhkassa tappioitta etenevä
Manchester United saa vieraita Walesistä, kun Old man-u-swansea-4-361-3392872_613x460
Traffordille saapuu putoamistaistelussa mukana oleva Swansea.

Viimeksi lokakuun lopulla sarjapelissä tappion kokenut Manchester United on tällä hetkellä kovassa karusellissa ja Swanseaa vastaan pelattava kamppailu on jo kuluvan kuukauden yhdeksäs. Raastava ottelutempo on vaatinut myös veronsa, kun loukkaantuneiden listalta löytyy mm. kesän ykköshankinnat Zlatan Ibrahimovic ja Paul Pogba. Molempien pelimiesten loukkaantumisen syyksi on arveltu liian kovaa rasitusta. Kaksikon lisäksi sivussa ovat Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Juan Mata, sekä eilisessä ottelussa itseään loukannut Timothy Fosu-Mensah. Marouane Fellaini puolestaan näki eilen punaista, kun belgi puski ottelun loppuhetkillä Sergio Kun Agueroa pelikiellon arvoisesti. Fellainilta jää välistä ottelut Swanseaa, Arsenalia ja Tottenhamia vastaan, joten seuraava mahdollisuus käkkäräpään näkemiseen Valioliigassa avautuu vasta 17.5, kun joukkue matkaa Etelä-Englannin kuuluisimpaan satamakaupunkiin, Southamptoniin, Pyhimysten vieraaksi. Reilut 105 vuotta sitten kyseiseltä satamalta matkaan lähti historian kuuluisimmaksi merionnettomuudeksi sittemmin noussut Titanic.

Ruuhkaviikoista huolimatta Manchester United on hoitanut työnsä kentällä erinomaisesti ja erityisesti joukkueen puolustuspelaaminen on ollut timanttista. Kuluvalla viikolla Manu nollasi Manchester Cityn Etihad Stadiumilla ja kyseessä oli vasta kuluvan kauden toinen kerta, kun City jäi kotona maaleitta. Cityn nollausta edelsi helpot voitot Burnleystä ja Chelseasta, joissa vastustajajoukkue ei onnistunut laukomaan yhtään vetoa kohti De Gean vartioimaa maalia. Suorituksen kovuutta korostaen Chelsea on viimeksi jäänyt vaille laukausta syyskuussa 2007 ja myös tällöin vastassa oli Manchester United. Burnley puolestaan on jäänyt Turf Moorilla ilman laukausta viimeksi vajaat kolme vuotta sitten. Tällöin kyseessä oli seurahistorian ensimmäinen kerta, kun kotistadionilla Valioliiga-ottelussa joukkue jäi ilman vetoja.

Loistavan puolustuspelaamisen ohella Manu on ollut vahva myös hyökkäyspäässä, vaikka tulostaululle tämä ei aina olekaan kompensoitunut. Viimeiseen kymmeneen otteluun huippupaikkoja on luotu Manchester Cityn ja Evertonin jälkeen liigan kolmanneksi eniten ja maalipaikkoja kokonaisuudessaankin on ollut Tottenhamin, Liverpoolin ja Manchester Cityn jälkeen sarjan neljänneksi eniten. Vastaavalla ajanjaksolla puolustuspäässä muut Valioliigajoukkueet ovat antaneet huippupaikkoja keskimäärin 17 kappaletta, kun Manun lukema on sarjan selvästi pienin, ainoastaan viisi. Otantaa pidentämällä koko kauden mittaiseksi, säilyy Manu vahvasti esillä. Joukkue on luonut maalipaikkoja Liverpoolin ja Tottenhamin jälkeen kolmanneksi eniten, laukonut boksin sisältä niin ikään kolmanneksi eniten ja ollut huippupaikoilla liigan neljänneksi useimmiten. Tästä huolimatta Manun maalisaldo on vasta sarjan seitsemänneksi suurin. Puolustuspäässä joukkue on niin ikään pelannut vahvasti koko kauden, mutta sillä saralla vahvat esitykset ovat heijastuneet myös tulostaululle.

Swansea pelaa tällä hetkellä sarjan heikointa jalkapalloa, eikä joukkueen hyökkäyspelaamisesta tahdo tulla mitään. Joukkueella on valtavia ongelmia luoda ylipäätänsä maalipaikkoja, saati päästä vastustajan boksiin tai varsinkaan huippupaikoille. Viimeiseen kuuteen otteluun Swansea on luonut sarjan vähiten maalipaikkoja, laukonut boksin sisältä Middlesbroughin jälkeen liigan toiseksi vähiten ja tuottanut ainoastaan yhden vaarallisen maalintekotilanteen. Puolustuspäässä on hieman valoisampaa, mutta myös sillä osa-alueella vaarallisten maalipaikkojen kanssa on ollut ongelmia. Umpisurkeista esityksistä huolimatta alla on hämmentävä 2-0 voitto Stokesta, ottelusta jossa peliesityksien perusteella tuloksena olisi pitänyt olla ennemminkin tappio.

Swansean loukkaantumistilanne on hyvä, kun kaikkien kolmen epävarman osallistujan on raportoitu kuntoutuvan viikonloppuun mennessä. Hyvästä terveystilanteesta huolimatta Swansea on materiaalilta liigan heiveröisimpiä ja häviää luonnollisesti vertailun Manulle jokaisella osaalueella.

2474892_heroaManchester United ottaa ottelussa pallonhallinnan ja Swansea pyrkii pitämään ottelun mahdollisimman pitkään maalittomana. Otteluruuhka huomioiden Manu tuskin lähtee otteluun sen suuremmalla sykkeellä, vaan haluaa kontrolloida ottelua rauhassa, pitäen narut omissa käsissään. Swansean viimeaikojen hyökkäyspelaamisen köyhyys yhdistettynä manchesterilaisten liigan pitävimpään puolustuspelaamiseen ennustaa valtavia vaikeuksia Swansean maalintekoa ajatellen. Manulla on loukkaantumisista ja otteluruuhkasta huolimatta penkillä kourallinen miehiä (Martial, Rooney, Shaw.), jotka ovat jääneet vähäisille peliminuuteille ja ovat paikan tullen täydellisen motivoituneita näyttämään osaamistaan.

Swansean todella matalan maaliodotuksen johdosta ottelussa maistuu hieman poikkeuksellisesti sekä jättisuosikki Manun voitot, että vähämaalisuus. Paras kohde on kuitenkin juuri Swansean maalittomuudesta tarjotut +1,90 kertoimet (Pinnacle 1,952), sillä Middlesbroughin ohella liigan heikointa hyökkäyspelaamista esittävä Swansea jää Unelmien Teatterilla vaille maalia hulppean, lähes 60% todennäköisyydellä.