Valioviikko: City vahvistuu, Chelsea ja Newcastle kysymysmerkkeinä

#VALIOVIIKKO

#Valioviikko nostaa esiin Valioliigan mielenkiintoisimmat pointit ja puheenaiheet aina kauden alkuun asti. 

 

Pep Guardiola ei jäänyt lepäilemään laakereilleen ennätyksiä murskanneen kauden jälkeen, vaan mestarivalmentaja on kesän aikana tilkinnyt määrätietoisesti Taivaansinisten menneen sesongin ”heikkouksia”.

  • Erikoistilanteet

Vaikka City teki ylivoimaisesti sarjan eniten maaleja, vain viisi joukkuetta teki vähemmän erikoistilannemaaleja kuin City. Taivaansiniset osui kauden aikana erikoistilanteista 15 kertaa, kun esimerkiksi pahin haastaja Liverpool osui liki tuplasti, 29 kertaa. Cityn maaleista vain 16% syntyi erikoistilanteista, kun sarjan seuraavaksi pienimmät lukemat olivat Arsenalin 23% ja Fulhamin 24%.

Ei siis ihmekään, että perfektionistina tunnettu Guardiola reagoi heti, ja kesäkuussa Manchester City ilmoittikin etsivänsä erikoistilannevalmentajaa osaksi valmennusryhmäänsä. Liverpool on ollut tällä saralla edelläkävijä, sillä viime kesänä Merseysiden jätti palkkasi valmennustiimiinsä jopa sivurajaheittospesialistin.

  • Fernandinhon tuuraaja

34-vuotias brassi on ollut keskikentän pohjan luottoratsu monet vuodet, mutta väistämättä ikä ja kovat pelimäärät alkavat jossain vaiheessa vaatimaan veronsa. Laadukkaan tuuraajan puuttumisen takia Fernandinho on ollut viime aikoina Cityn tärkein yksittäinen pelaaja ja brassin puuttuminen kokoonpanosta on rokottanut Cityn iskukykyä enemmän kuin kenenkään muun  poissaolo. Atletico Madridista hankittu Rodri on Guardiolalta täsmähankinta juuri tähän tarpeeseen ja 70 miljoonan euron mies on tulevaisuuden ankkuri Taivaansinisten keskikentän pohjalle.

  • Vasen laitapakki

City käytti takaisinosto-oikeutensa viime kesänä PSV:hen myytyyn Angelinoon. Hyvän kauden Hollannissa pelannut Angelino tuo tarvittavaa leveyttä vasemman laitapakin tontille, jossa ykkösvaihtoehto Mendy on kärsinyt loukkaantumisista viime vuodet.

—–

Chelsea antoi lähtöpassit Mauricio Sarrille ja palkkasi korvaajaksi seuraikoni Frank Lampardin kolmen vuoden sopimuksella. Lampardin näytöt valmentajana ovat kovin ohuet, vain yksi keskinkertainen kausi Championshipissä Derbyn peräsimessä ja nyt Valioliigan big six -joukkueen ruoriin.

Valmentajavaihdon ohella myös joukkueen suurin tähti Eden Hazard vaihtoi maisemaa, eikä Chelsealle langetettu pelaajien ostokielto mahdollista korvaajan hankkimista markkinoiltakaan.  Tosin Hazardin korvaaminen tuskin rahallakaan luonnistuisi, niin hurjia lukuja belgi löi vuosien varrella tilastokirjoihin.

  • Viime kauden tehot liigassa 16+15, eniten syöttöjä Euroopan TOP5-sarjoissa
  • Vain Aguero, Kane ja Lukaku tekivät enemmän maaleja Hazardin Valioliiga-vuosien aikana
  • Eniten luotuja maalipaikkoja (595), yli 30 enemmän kuin sarjan parhaina pelintekjöinä tunnetut David Silva, Christian Eriksen tai Mesut Özil.

Chelsean lähtökohdat uuteen kauteen eivät ole kovin vakaalla pohjalla ja meidän papereissa lontoolaiset ovat valahtamassa big six -joukkueista heikoimmaksi. Vedonlyöntimarkkinoilla Chelsea vaikuttaa tällä hetkellä yliarvostetulta.

—–

Newcastle on ajatumassa kriisiin omistaja Ashleyn budjettikurin takia. Britti on yrittänyt löytää uutta omistajaa seuralle, mutta myyntiyritysten kariuduttua siirtynyt maksimoimaan taloudellista voittoa pistämällä rahapussin nyörejä tiukalle.

Rajallisesta pelaajamateriaalista kaiken irti repinyt valmentaja Rafa Benitez teki tilanteesta omat johtopäätöksensä ja vaihtoi maisemaa kesän alussa. Brittimedioissa espanjalaisen korvaajaksi on väläytelty Steve Brucea, jonka voittoprosentti Valioliigamanagerina on alle 30. Tällä hetkellä seura matkustaa Kiinaan leirille ilman manageria.

Pelaajistosta seuran ovat jättäneet tehomiehet Perez ja Rondon, jotka merkkauttivat Newcastlen viime kauden 42 maalista yhteistehot 23+9.

Newcastlen pelaajarunko on edelleen lähes sama, kuin pari kautta takaperin divarissa. Markkina arvostaa joukkueen tällä hetkellä lähelle TOP10-sijoja, kun meidän rankingissa joukkue on ajautumassa sarjan häntäporukoihin sijojen 16-18 tuntumaan.

VALIOVIHJEEN KAUSI 2019-2020 ON NYT MYYNNISSÄ!

TUTUSTU PALVELUUN TÄSTÄ >>

TILAA VIHJEPAKETTI TÄSTÄ >>