Valioviikko: Jatkuuko Molden enkelin lento Unitedin peräsimessä?

#Valioviikko nostaa esiin Valioliigan mielenkiintoisimmat pointit ja puheenaiheet aina kauden alkuun asti.

Tämän viikon Valioviikko-katsauksessa pureudumme Manchester Unitedin nykytilanteeseen.

Ole´s at the wheel

Jose Mourinhon joulukuussa korvannut Ole Gunnar Solskjaer suoriutui loppukauden urakastaan erittäin kaksijakoisissa tunnelmissa. Vapautuneen ja raikkaan ilmapiirin pukukoppiin ja kentälle tuonut norski aloitti United-pestissään kahdeksan ottelun voittoputkella ja UCL:ssä jalkoihin jäi muun muassa PSG, mutta lopulta matka tyssäsi puolivälieriin Barcelonaa vastaan.

Loppukausi liigassa olikin sitten erittäin raskasta tarpomista. Joukkueen maalinteko yski ja puolustus ontui, ja jossain vaiheessa väläytelty tavoite haastaa Tottenham nelospaikasta vaihtuikin pettymyksen katkuiseen kuudenteen sijaan ja jätti ilmaan runsaasti kysymysmerkkejä Solskjaerin kyvyistä Valioliigatason managerina. Unitedin seurajohto saattoikin tehdä liian hätäisen ratkaisun tarjotessaan Solskjaerille kolmen vuoden sopimusta OGS-manian ollessa kuumimmillaan.

Kesän tapahtumia

Kesän siirtoikkunassa Solskjaer on laittanut tuulemaan. Swanseasta saapunut 21-vuotias tuulennopea laituri Daniel James oli OGS:n ensimmäinen, noin 20 miljoonan euron hankinta. Seuraavana Old Traffordille saapui Crystal Palacessa läpimurtokauden pelannut laitapakki Aaron Wan-Bissaka, noin 55 miljoonan euron siirtokorvauksella. Brittimedioiden vahvat huhut ovat tuoneet Leicesterin Harry Maguirea Manchesteriin hurjalla 90 miljoonan euron hinnalla. Maguire olisi hyvä vahvistus Unitedin heikosti esiintyneeseen puolustuslinjaan, mutta Leicesterin hintapyyntö on posketon. Englantilaistoppari lukeutuu sarjan parhaimpiin pääpelaajiin, mutta muilta ominaisuuksiltaan hän on keskivertoa Big six -joukkueiden ensisijaisiin toppareihin vertailtaessa.

Ander Herrera siirtyi jo PSG:hen ja Romelu Lukaku on myös vahvasti ollut siirtohuhujen pyörteissä. Aiemmin liki varmoina lähtijöinä pidetyt David De Gea ja Paul Pogba näyttävätkin tällä hetkellä olevan jäämässä seuraan, ainakin miehet matkustivat joukkueen mukana pre-season tourille Australiaan ja Singaporeen.

De Gea on ollut sairastumisen vuoksi sivussa Unitedin kahdesta ensimmäisestä harjoitusottelusta, mutta Pogba on osoittanut molemmissa peleissä tärkeytensä Paholaisten keskikentällä. Unitedin siirtoikkunan viimeisten viikkojen tärkein tavoite onkin saada pidettyä ranskalaistähti Manchesterissa.

Taistelu nelossijasta jatkuu

Seurajohdon vahva panostus puolustukseen osoittaa, että loppukauden lepsuun puolustuspelaamiseen on haluttu investoida kunnolla. Hyökkäys vaatisi edelleen vahvistusta, vaikka Rashfordin varaan pystyykin rakentamaan paljon tulevalla kaudella.

Manchester United on alkukauden rankingissamme sijalla 5.

 

VALIOVIHJEEN KAUSI 2019-2020 ON NYT MYYNNISSÄ!

TUTUSTU PALVELUUN TÄSTÄ >>

TILAA VIHJEPAKETTI TÄSTÄ >>